Hvilket vinylgulv skal jeg vælge?

Skal dit næste gulv være praktisk? Så kan et vinylgulv meget vel være det rette valg, da gulvtypen netop er kendetegnet af at have en rengøringsvenlig og slidstærk overflade, der ikke så nemt bliver ridset. Samtidigt er vinylgulve bløde, hvilket gør at de er behagelige at færdes på, hvad end du går, står eller leger på gulvet.

Men et vinylgulv er ikke bare et vinylgulv, de fås i forskellige udformninger, slidklasser og designs.

Vinyl på rulle eller vinyl med kliksystem?

Det første du skal afgøre er hvilken type vinylgulv du ønsker.

Klassikeren er vinyl på rulle, der oftest sælges med en bredde på 3 eller 4 meter. Til små rum er fordelen ved en vinyl på rulle, at den kan lægges løst ovenpå et jævnt undergulv, hvilket betyder at med lidt snilde så kan montagen klares forholdsvis hurtigt.

Ved rum på over 20 m2 skal vinylgulvet dog fuldlimes til undergulvet, hvilket kræver en sikker hånd og samtidigt giver ekstra arbejde, når gulvet en gang skal skiftes.

Alternativt kan du vælge en vinyl i planke eller klinkeformat, disse er ofte udstyret med et praktisk kliksystem, der gør, at de kan lægges som det der hedder et svømmende gulv, hvor gulvet kan bevæge sig ovenpå undergulvet. Dette gør at gulvet er let at fjerne igen.

Hvad skal gulvet kunne holde til?

Vinylgulve findes i forskellige slidklasser, så det er ikke alle vinylgulve, som kan klare lige meget slid.

I en privatbolig vil de fleste vinylgulve være egnede, med mindre gulvet slides rigtigt meget. Til erhvervsformål er det vigtigt at vælge et gulv i en høj slidklasse. Er du i tvivl så spørg din forhandler om råd før du køber.

Hvordan skal gulvet se ud?

Vinylgulve findes i utroligt mange forskellige designs, hvoraf de fleste er inspireret af enten træ- eller klinkegulv. Du kan dog også få ensfarvede vinyler i alle regnbuens farver. Endeligt findes der også vinyler i lidt mere kreative designs, du kan således få vinyler der ligner græs, brosten, spånplader og m.m. eller hvad med et vinylgulv til børneværelset med veje, bygninger og planter, som indbyder til mange timers leg.

Såfremt du tager højde for gulvets slidstyrke, så er det udelukkende din smag og indretningsstil, der afgør, hvilket design, der er det rette valg.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *