Sådan kan du gøre din hverdag mere bæredygtig

Klimaet er et af de mest omdiskuterede emner lige nu, hvis ikke det mest omdiskuterede, og det er efterhånden svært ikke at have en holdning til debatten. Du har helt sikkert hørt, at alle mennesker skal til at leve mere bæredygtigt, hvis vores klode skal have en chance for at overleve. Men hvad kan du egentlig gøre, for at din hverdag bliver mere bæredygtig? Det kan du få nogle tips til her.

Nedsæt dit energiforbrug

Hvis du sætter dit energiforbrug ned, vil kloden blive meget taknemlig. Des mindre energi der bruges, des mere skånes kloden, og på samme måde får du flere penge i pungen. Du kan bl.a. nedsætte dit energiforbrug ved at købe hvidevarer med en god energiklasse, spare på varmen derhjemme, og efterisolere din bolig.

Genbrug og madspild

Når vi køber brugte ting, mindsker vi produktionen af nye produkter, der ofte sker i lidt for stor stil. Produktion er en af de primære udledninger af drivhusgasser til atmosfæren, så derfor er det altså rigtig godt, hvis vi kan bruge nogle produkter flere gange. På samme måde er madspild et stort problem, da der produceres meget mere mad, end der købes. Nogle gange har butikkerne tilbud på varer, der nærmer sig sidste salgsdato, så tag en for klimaet og køb dem – de fejler ingenting!

Økologi er vejen frem

Når vi snakker økologi, tænker man ofte blot på maden. Det er skam også en god ide at spise økologisk, men der er mange andre steder end blot maden, hvor der kan skrues op for økologien. Det er bl.a. også dit tøj, og de ting du har i dit hus. Hvis du er i tvivl om hvor disse ting fås henne, eller hvor du skal lede efter inspiration, er det ikke noget, du behøver bekymre dig om: køb cam cam her!Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *