Alt du skal vide om at vælge a-kasse

Det er ret vigtigt at have en a-kasse – især hvis du befinder dig i et felt, hvor der hærger stor arbejdsløshed. De giver dig mulighed for at modtage støtte, hvis du er arbejdsløs og har brug for dagpenge. Der findes et utal af a-kasser derude, som kan være svære at finde hoved og hale i. Det kan derfor være en rigtig god idé at opsætte et klart system for at sammenligne de forskellige. Det er dog et større arbejde at skulle sammensætte sådan et system. Overvej i stedet at benytte et system, der allerede er lavet. Besøg akasse-billig.dk for at sammenligne a-kasser.

Vælg din a-kasse efter dit arbejdsfelt

Det er altid en god start at se på, om der findes en a-kasse tilregnet dit studie. Det betyder ikke, at du ikke må vælge en anden. Det må du nemlig gerne, men du vil ofte opleve, at de a-kasser, som er tilregnet dit studie og kommende arbejdsfelt, passer bedre til dig. Der kan nemlig være særlige fordele, der kommer dig til gode på grund af, det du studerer. Det kan også være en fordel i forhold til hjælp til f.eks. jobansøgninger. Hvis du er businessstuderende og vælger en a-kasse beregnet til humaniora, så vil de, der hjælper med din jobansøgning nok ikke have lige så meget erfaring med jobansøgninger til businesssektoren.

Sammenlign a-kasserne på pris og fordele

Når du er medlem af en a-kasse, så koster det hver måned. Du har nemlig et abonnement, som du skal betale til. De tilbyder dog mere end blot en forsikring for dig som lønmodtager. Det kan derfor ikke nødvendigvis betale sig blot at se på prisen af abonnementet. Du kan i den grad også overveje at se på goderne. De forskellige tilbyder nemlig alt fra juridisk rådgivning til diverse rabataftaler.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *