Skal du eje eller leje din næste bil?

Vores behov ændrer sig hele tiden – og det kan efterhånden være svært at vurdere, om man bør købe eller leje en bil. Markedet er også meget omskifteligt med små privatbiler, der liver billigere og billigere, men hvor leasing også har flere og flere fordele. Vi har her prøvet at tage et kig på, hvad fordelene og ulemperne er ved at købe versus at leje en bil.

Køb af bil

Hvis du vælger at købe en ny bil, kan du nogle gange forhandle dig frem til nogle rabatter. Du kan f.eks. vælge at lade din brugte bil indgå i handlen eller du kan forhandle om at få mere udstyr med til bilen, hvis du ikke kan forhandle dig frem til en rabat. Køber du derimod en brugt bil, kan du ofte presse prisen endnu mere og finde en model, der passer til dine behov og ønsker til bilen – oftest til en meget god pris.

Når du har købt en bil – uanset om du har købt en brugt eller en ny bil – står du selv for vedligehold af bilen. Du skal selv betale for service, syn og reparationer. Hvis du har købt en ny bil, har du naturligvis minimum to års reklamationsret og du kan ved de fleste biler også få en serviceaftale, så de fleste udgifter er dækket – men ved en brugt bil er du selv ansvarlig for alle udgifter.

Leje af bil

Når du lejer en bil, er der tale om en fast pris pr. måned. Du vælger her den bil, der passer bedst til dit budget, så du ikke kommer til at bruge for mange penge på bilen.

Den store fordel ved leasing er, at du altid kender alle dine udgifter på forhånd. Du betaler et månedligt beløb, som normalt dækker de fleste udgifter – udover naturligvis benzin – og det er ofte udlejningsstedet, som tager sig af service og reparationer.

Når du vælger at leje en bil, skal du dog være opmærksom på, at du skal vide godt og vel, hvor meget du kører. Kontrakten er nemlig typisk baseret på det antal kilometer, du forventer at køre årligt – og det er også dette prisen er baseret på.

Står du også leje en bil til en billig penge? Aunsbjerg tilbyder billig billeje i Kolding, Horsens og Århus.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *