Sådan kan du hjælpe dit kæledyr

Er dit kæledyr udfordret på den ene eller anden måde f.eks. med sygdom eller stress, kan du i denne artikel læse mere om, hvordan du kan give dit pelsede familiemedlem den hjælp, den kan have brug for.

Besøg dyrlægen

Først og fremmest kan det være et godt startsted at få en konsultation hos din dyrlæge. Her kan du beskrive symptomerne, og din dyrlæge kan undersøge din hund eller kat. Dyrlæger har set lidt af hvert og har også en stor viden om dyresygdomme og -problematikker. Dernæst kan de rådgive og udlevere lægemidler til dit kæledyr.

Undersøg forskellige midler til at lindre symptomer

Der findes naturligvis mange forskellige midler på markedet udviklet til forskellige formål.

CBD olie kan muligvis være gavnligt for vores kæledyr, som fx hunde og katte. Hunde kan, ligesom mennesker, døje med både smerter, allergi og angst. Og her kan CBD-olie måske være til stor hjælp. Hos hunde, som døjer med angst, kan CBD-olie fx mindske symptomerne ved at dulme nerverne – uden at døje med alvorlige bivirkninger, som der kan være ved medicin. Mange hunde er eksempelvis bange for fyrværkeri og nytårsaften kan der derfor være en svær aften at komme igennem – både for dig og din hund. Lider din hund af kroniske smerter, fx som følge af gigt, kan CBD-olie ligeledes måske være med til at mindske disse smerter, så hunden i højere grad kan bevæge sig frit.

Ligesom hunde kan katte også lide af angst. Og hos nogle katte kommer dette til udtryk i form af fx epilepsi og krampeanfald. CBD-olie kan være med til at dulme nerverne hos din kat, så risikoen for anfald mindskes. Skulle et anfald alligevel opstå, kan CBD-olien måske være med til at hjælpe katten til hurtigere at komme igennem anfaldet og minimere risikoen for eftervirkning af anfaldet.

Du kan give din kat CBD-olie ved at dryppe det ud over dens yndlingsgodbidder eller vådfoder.

Giv aldrig dit kæledyr mere end den anbefalede dosering ud fra dyrets vægt, og konsultér altid din dyrlæge, inden du påbegynder brug af olien.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *