Sådan kan du indrette din bolig mere personligt

I nogle tilfælde vil de valg, som man træffer i forbindelse med indretningen af ens bolig automatisk medføre, at boligen får et personligt præg. I andre tilfælde sker det dog, at man fokuserer mere på, at boligen er praktisk og funktionel sådan, at det personlige præg udebliver. Men det kan du heldigvis gøre noget ved – uden, at det behøver at kræve så meget.

Glem den nyeste mode

Hvis du slår op i et boligmagasin eller følger boligeksperter på Instagram eller andre sociale medier, så er du sjældent i tvivl om, hvad der er nyeste mode indenfor boligindretning. De nyeste modetendenser kan være god inspiration, men det er ikke altid, at det er de tendenser, som vil give din bolig det mest personlige præg. Derudover kan det være svært at følge med moden, da den ofte skifter – så det der var smart i går, ikke er smart i dag.

 

Glem derfor, hvad der er nyeste mode, og vælg i stedet for at være tro mod din egen stil, og det som du synes klæder din bolig. Det er både en mere langsigtet løsning, samtidig med, at det vil give din bolig et mere personligt præg.

Klæd din bolig med unikke fund

En anden måde, hvorpå du kan få mere personlighed ind i din bolig, er ved at vælge nogle helt specielle genstande, som kan pynte rundt omkring. Det kan godt kræve lidt ekstra tid at finde sådan nogle specielle ting, men når man først har fundet dem, så kan de ende med at betyde meget i boligindretningen.

 

Der er mange måder, hvorpå man kan finde sådan specielle genstande til boligen. En af dem er at tage på loppemarked eller lignede, som ofte bugner med unikke, gamle og anderledes ting, som ikke også står i alle dine naboers vindueskarme.

 

Hvis ikke du er så meget til loppefund, så kan du pryde dine vægge med flotte malerier eller billeder. Det kunne eksempelvis være billeder, som du selv har taget. En anden idé er at købe personlige pyntegenstande til din bolig, eksempelvis nogle unikke skulpturer. Der er masser af muligheder, så de unikke skulpturer vil i hvert fald også kunne give dit hjem et personligt præg.

Læg vægt på dine interesser

Et sidste tip til, hvordan du kan få mere personlighed ind i din bolig, er at lade dine interesser skinne igennem i indretningen. Så hvis du elsker bøger, så lad vær med at gemme dem væk i en kasse i kælderen, fordi det kan se rodet ud oppe i stuen. Det kan godt være, at det ser mere rodet ud med bøgerne stående oppe i stuereolen, men det er også med til at vise, hvem du er. Det samme er tilfældet, hvis du elsker fodbold, musik, kunst eller noget helt andet. Vis det frem i din bolig. Hæng dit yndlingsfodboldhold, band eller kunstner op på væggen i en flot rammen, udstil dine instrumenter eller noget helt andet. Så vil det hjælpe til, at din boligindretning afspejler dig.