Sådan finder du det rette knivsæt

Når det kommer til madlavning, er der flere elementer der skal være på plads, hvis måltidet skal blive vellykket. Det er eksempelvis vigtigt at bruge de rette gryder og pander, som både passer til maden og komfuret, men det er i lige så høj grad vigtigt at bruge de rette knive. Mange tror fejlagtigt, at man skal have så mange forskellige knive som muligt, men det er i langt de fleste tilfælde ikke rigtigt. Om end du er i tvivl om, om du har de rette knive, om du vedligeholder dem korrekt og om du behøver 10 forskellige slags, får du her råd og tips, der kan hjælpe dig på vej.

Du behøver ikke særlig mange knive

Der findes ekstremt mange forskellige knivtyper på markedet, og hvis man tæller antallet af forskellige modeller og mærker med, bliver tallet kun højere. Derfor kan det være svært at finde ud af, hvilke knive man rent faktisk skal have, og hvad knivene skal bruges til. Når du skal anskaffe dig nye knive, skal du spørge dig selv om, hvad du normalt bruger knive til. Fileterer du fisk eller skærer i ben? Det er de færreste, der gør det. Hvis ikke, har du måske kun brug for knive til grøntsager, kød og brød. Til det kan tre knive klare jobbet helt fint. De tre knive er en urtekniv, en almindelig køkkenkniv og en takket brødkniv. Har du brug for et nyt knivsæt, så besøg Danmarks største udvalg af køkkenknive.

Knive behøver ikke at være dyre for at være gode

Ofte går pris og kvalitet hånd i hånd, og sådan er det også ofte, når det kommer til knive og knivsæt. Derfor bruger kokke ofte mange hundrede kroner på en enkelt kniv, fordi kvaliteten er nødvendig, når knivene bruges så meget. For almindelige mennesker er dyre kokkeknive dog ikke nødvendige, og i mange tilfælde kan man købe en udmærket kniv til et par hundrede kroner. Når du skal købe en ny kniv, er det vigtigste, at kniven lægger godt i hånden, at den er smedet ordenligt, og at den passer til dit behov. En ordentligt smedet kniv har ofte et bolster, som er en kappe af stål mellem bladet og håndtaget, som mindsker bakterier.

Vedligehold knivene

Mange mennesker glemmer at vedligeholde deres knive. Derfor bliver knivene sløve, og så bliver det sværere at lave mad. Den nemmeste måde at vedligeholde knivene på, er ved at bruge et strygestål, som kan gøre bladet skarpt. Jo skarpere kniven er, jo nemmere og bedre er den til at skære. Et strygestål behøver ikke at være dyrt for at virke korrekt. Dog kræver det den rette metode, som er, at hele knivbladet med et let tryk skal ramme strygestålet med en 20 graders vinkel. Samtidig er det vigtigt kun at køre én vej. At stryge knivene er dog ikke altid nok. Med tiden bliver knivene så sløve, at strygestålet ikke længere er tilstrækkeligt, og så er det tid til at få knivene slebet med en slibesten.