Sådan passer du på dine ansatte

Det er altid vigtigt at passe på sine ansatte. Faktisk er det langt lettere at passe på sine ansatte, end mange tror.

De mest almindelige problemer med ansatte er:

Vi opdeler ulykker og arbejdsskader, fordi vi med arbejdsskader tænker på alt, hvor ansatte bliver nedslidt af at udføre deres arbejde over tid. Arbejdsulykker er det, som sker, fordi I ikke har helt styr på sikkerheden.

Alle tre punkter kan minimeres eller ofte helt undgås.

Lyt til dem

Det er så vigtigt, at man lytter til sine ansatte. De ansatte kender til din virksomhed. De ved, hvor alle problemerne er henne. Det er dem, som kan mærke, om de er ved at få stress.

De kender til maskinerne, som de er lidt bange for, men som de lige præcis ved, hvordan fungerer, og derfor sker der ingenting. Lige indtil der kommer en ny ansat, som ikke kender maskinen.

Du kan holde øje med dem og se, hvornår de løfter alt i ryggen og ikke på den korrekte måde. Sørg for at de kan stå mere op hvis du køber det rigtige løfteudstyr. Det kan de ansatte sætte på lige det, som de skal flytte. På den måde kan I sikkert flytte alt fra A til B, uden at nogen risikerer at smadre sin ryg på sigt.

Flere årsager til stress

Man kan både få stress, fordi man arbejder for meget. Men faktisk kan man også sagtens få stress, selvom man kun arbejder 37 timer. Stress handler i sidste ende om, hvordan arbejdspladsen er at være på.

Hvis en chef hele tiden råber, at man ikke når sine deadlines, så vil mange gå ned med stress af det. Derfor er det vigtigt, at chefer hele tiden kommunikerer pænt med de ansatte.

Snak med end HR person om dit arbejde.