3 gode grunde til at tage på efterskole

Hvis du kender nogen, som har gået på efterskole, har du helt sikkert hørt, at det var det bedste år i deres liv. Ud fra dette udsagn bliver det tydeligt, at det kan være en rigtig god og sund oplevelse at komme lidt hjemmefra. Der er mange gode grunde til at tage på efterskole, og hvis du vil have endnu flere, end du får i denne artikel, så besøg ISIs hjemmeside.

Du får venner for livet

Et år på efterskole er et socialt år. Du kommer nemlig først og fremmest til at bo sammen med en eller flere andre elever. Du skal også have klasseundervisning med en masse mennesker. Derudover er fritidsaktiviteter, pligter og hyggetid også præget af det sociale samspil. Hvis du er glad for at være omkring mennesker, og hvis du har lyst til at udvikle venskaber for livet, er efterskolelivet sikkert noget for dig.

Du får et år fyldt med gode oplevelser

Selvom efterskolen først og fremmest er en skole, så er det også et socialt rum, og derudover er det fyldt med gode oplevelser. Langt de fleste efterskoler har en eller flere udenlandsture, og derudover udforskes nærområdet også ofte. Undervisningen på efterskoler kan også variere lidt fra undervisningen i en normal folkeskole, fordi efterskolen ofte er målrettet din interesse. Er du interesseret i idræt, er en idrætsefterskole eksempelvis et godt match.

Du prøver at bo hjemmefra

Når du bor på en efterskole, er du væk fra dine forældre. Du får bestemte pligter, og du skal selv rydde op og gøre rent på værelset. Du prøver altså at bo hjemmefra i et eller to år, så du får en idé om, hvilket ansvar det er at bo hjemmefra. Dette kan også være med til at forme dig som person, så du bliver endnu mere moden og klar på at blive voksen.