Vær med på moden, og lad din indretning gå i sort

Med foråret får mange lyst til fornyelse. Det gælder ikke mindst i boligindretningen. Så hvis du også går rundt med en lyst til fornyelse i hjemmet, kan du med fordel læse med her, hvor du kan få lidt inspiration til, hvordan du bruger tidens helt store trend – farven sort – i dit hjem.

Vælg sorte detaljer

Når sort her nævnes som en af tidens store boligtrends, så kommer det sig af, at sort passer rigtig godt ind i det overordnede tema som fylder. Nemlig kontraster. Du skal derfor gerne bruge sort, som en kontrast til ting som pastelfarver og naturmaterialer. Det kan være de sorte plasticstole til det rå plankebord. Eller sort bestik, i stedet for det traditionelt sølvfarvede. Det handler om at tænke ud af boksen, udfordre det konventionelle, og lade kontrasterne stå tydeligt frem. Med sorte detaljer, kommer det hele rigtigt fint til sin ret.

Det sorte køkken

Et sted hvor sort ikke kun skal være en detalje, men det overordnede tema, er køkkenet. Uanset hvilken stil dit køkken er, så er sort en farve, der er kommet for at blive. Det sorte køkken er elegant og smukt, og adskiller sig meget fint fra de hvide køkkener vi er vant til at se. Når du indretter dit sorte køkken, så tænk over, at mørke farver ofte kommer til at få et rum til at virke mindre. Har du derfor ikke et stort køkken, kan du med fordel lade kontrasterne hjælpe til at få mere lys ind i rummet. Du kan vælge at have sorte skabslåger, men en hvid bordplade. På den måde bliver det ikke dunkelt, og du har samtidigt et køkken der er helt med på moden. Måske tænker du, at et sort køkken hurtigt kommer til at se forfærdeligt ud, med en masse fedtede fingeraftryk på alle overflader. Men vælger du et sort køkken fra AUBO kan du få en overfladebehandling, som afviser de fedtede fingre. Derfor kan du roligt vælge sort til dit køkken.

Sorte overflader

Mange er lidt bange for at bruge sort på de større overflader. Her har sort et lidt dårligt ry for at give et rum en nærmest klaustrofobisk følelse. Men du kan altså sagtens vælge et sort gulv, eller måske endda et sort loft eller ligefrem sorte vægge. Dog skal du nok ikke gøre det, i rum hvor sort er fremtrædende i møbler eller inventar. Men med en boligtendens der inspirerer til blødere detaljer, naturmaterialer og pastelfarver, kan man sagtens bruge sort, uden det hele bliver for mørkt. Grønne planter er også en af de ting, der fylder boligsiderne og instagram for tiden, og disse vil også gøre det rigtigt godt, mod de sorte farver.

Til sidst er det vigtigt at huske, at sort ikke bare er sort. Ligesom med hvid, er der mange nuancer, kvaliteter, materialer og overflader at overveje. Sørg for at vælge med omtanke, også når du vælger sort. Der er stor forskel på en uheldig sort, og så den, der giver dit hjem et moderne og elegant udtryk.