Sådan kan du klargøre din have, så du kan holde en sommerfest

Når den længeventede sommer endelig kommer til Danmark, hiver danskerne sommertøjet ud af skabene, og havemøblerne skal rengøres og ud på terrassen. Henover vinteren kan man dog hurtigt komme til at nedprioritere haven, da vejret typisk er dårligt, og det bliver hurtigt mørkt, så det kan være svært at finde tid til at lave noget, når der er lyst. Ønsker du at holde en sommerfest i år, så kan det være en god idé at klargøre haven – og dette kan du gå i gang med allerede om foråret. Herunder kan du blive klogere på, hvordan du kan klargøre din have, så du er klar til at holde årets bedste sommerfest.

Sørg for at terrassen er i orden

En terrasse skal passes på og holdes, for at den kan holde i mange år. Har du et ældre hus, kan det være, at terrassen blev lavet for mange år siden, det er derfor på tide at lave en ny. Når du skal bygge en ny terrasse, bør du allerførst undersøge hvilke materialer, du ønsker at bruge. Eksempelvis kan du bruge belægningssten, fliser, brosten, bondesten eller herregårdsfliser alt efter behov og smag. Nogle materialer er naturligvis nemmere at holde end andre, og det er også noget, som du skal have med i dine overvejelser, inden du træffer det afgørende valg.

Når du laver en ny terrasse, kan det være en god idé at lave trædefliser eller gangfliser fra huset og hen til terrassen, så man nemt kan komme frem og tilbage, uden at skulle ud på græs og andet.

Klip hækken og trim frugttræerne

Når man skal have gæster på besøg, vil man gerne give dem et godt indtryk. Derfor kan det også være en god idé at klippe hækken, så den er pæn og nydelig, mens det også kan være en god idé at trimme frugttræerne, så ingen får frugt i hovedet.