Overvejer dit barn et år på en efterskole?

Er du forælder til et barn som overvejer at tage et år eller to på efterskole? Det er en stor beslutning at træffe – både for dit barn og for dig som forælder. Sammen skal I finde en efterskole der passer godt til dit barns interesser.

Hjælp dit barn med at træffe beslutningen så både dit barn og du som forælder bliver glade for beslutningen.

Efterskole i en anden landsdel?

Start med at tale med dit barn om, hvor i landet efterskolen skal ligge. Skal efterskolen ligge i Jylland, på Sjælland eller et tredje sted? Det kan være rart for både dit barn og forældrene, at efterskolen ligger i nærheden af hjemmet. Det gør det nemmere, når dit barn skal hjem på weekend, eller der opstår uventede problemer, hvor forældrene skal inddrages. Tag et kig på hvilke efterskoler der findes i jeres nærområde.

Vælg en efterskole med en spændende profil

Alle efterskoler har en særlig profil som kendetegner efterskolen. Rundt omkring i Danmark findes der f.eks. kristne efterskoler, gymnastikefterskoler, naturefterskoler og mange andre typer af efterskoler.

Hvad interesserer dit barn sig for? Forsøg at finde en efterskole som har en profil der passer til dit barn. Det styrker den faglige glæde ved at gå på efterskolen og giver i høj grad bedre fælleskaber, fordi eleverne deler en fælles interesse. Denne fælles interesse gavner både dit barns faglighed og giver et større udbytte af efterskoleopholdet.

F.eks. har en kristen efterskole fokus på kristendommen og fællesskaber, mens en idrætsefterskole ligeledes har fokus på fællesskaber samt elevernes udvikling indenfor en bestemt sportsgren.

Tag til åbent hus

De fleste efterskoler holder i løbet af skoleåret åbent hus-arrangementer, hvor kommende elever kan besøge efterskolen. Her kan du og dit barn tale med lærere og nuværende elever samt se skolens faciliteter. At besøge efterskolen kan ofte være en god ide i beslutningsprocessen.