Du kan mere, end du tror

Der er mange her i landet – især unge – som ikke tror på sig selv. De lever i frygt for, at de ikke er gode nok, og ofte er det en frygt, der kommer til at have betydning langt ind i livet. Og det gælder især, når det kommer til det sociale liv, som man burde have som ung, og som man burde nyde sammen med venner, bekendte og bestemt også nye bekendtskaber. Når man bliver ældre, vil man så måske opleve, at man ikke har fået det ud af sin ungdom, som man havde ønsket – og der er jo ingen, der ønsker at gå rundt og fortryde noget, som der ikke kan laves om på, på nogen som helst måde.

Du skal se frygten i øjnene

Det handler derfor om at ændre det, så snart man har mulighed for det. Og selvom det er både svært og hårdt, så er det bare med at springe ud i det og se frygten i øjnene. Man skal tvinge sig selv til at være social og til at mødes og snakke med folk, om man kender dem eller ej.

Ofte er det kun slemt så længe, man ligger derhjemme og tænker på, at man skal afsted. Her spekulerer man på, hvad man skal snakke om, og hvad der kommer til at ske – og det er ofte her, at man vælger at aflyse.

Drik en kop kaffe

Når først man er kommet afsted, vil man dog opleve, at det slet ikke er så slemt, som man havde forestillet sig. Andre folk vil ikke en noget ondt. De vil også bare gerne hygge sig og føre en god samtale. Det handler derfor om at tage skridtet og komme ud og at komme i gang med at blive mere social. Start derfor med en kop kaffe og lad snakken flyde.