3 smarte gadgets til køkkenet – som du helt sikkert ikke kan undvære

Køkkenet er ikke kun et sted til stegepander og røreskåle. Faktisk kan du, hvis du lader dig inspirere af det professionelle køkken, finde rigtigt mange spændende gadgets, der bringer din madlavning et niveau op. Du kan finde masser af professionelt køkkenudstyr online, og her er et bud på 3 af slagsen, som du måske ikke anede, at du altid har savnet – eller som kan være den perfekte gaveide, til personen der har alt.

Den fantastiske dehydrator

Med en dehydrator kan du tørre alverdens råvarer, og endda også tilberede forskellige tørre madvarer. Du kan lave alt fra tørret frugt og grønt, til kiks og chips, og tørret kød. Det der gør dehydratoren så fantastisk, er at processen bevarer alle vitaminer og enzymer i råvarerne, mens det samtidig øger holdbarheden betydeligt. Har man prøvet at tørre forskellige madvarer uden en dehydrator, ved man, at det hurtigt bliver svært. Både i forhold til hygiejne, og at undgå det rådner i stedet for at tørre. Med en dehydrator har du fuld kontrol over hele processen. Både temperatur, tid og fugtighed. Det gør det let at lave egne sunde snacks, tørre de hjemmedyrkede chilier og måske lave en omgang beef jerky til campingturen. Mulighederne er mange med en dehydrator, og du kan hurtigt finde på nye eksperimenter, og lækre måder at anvende den på. Det er sundhed på den absolut sjoveste måde.

Imponer med en chokoladefontæne

Det er svært at forestille sig noget mere lækkert, end smeltet chokolade, der risler afsted i en fontæne. Ikke alene er det et utroligt smukt syn, men det er også en god måde, at sikre chokoladen hele tiden har den rette konsistens og temperatur. Så næste gang du får lyst til chokoladefondue, kan du lige tage den det ekstra skridt op med en chokoladefontæne. Uanset om det er til en romantisk aften, eller et hyggeligt selskab med venner, vil chokoladefontænen helt sikkert imponere og vække jubel. Server et fad med frugt og lækre sager på spyd, som kan holdes under den linde strøm af chokolade, og du er garanteret succes.

Dekanter vinen på et øjeblik

Man ved det jo godt. At vin bør åbnes og ilte et stykke tid, før man giver sig til at drikke den. Men i virkeligheden er det bare ikke altid så let. Enten har man ikke tålmodigheden, eller også er det svært at vide, hvor mange flasker man lige skal åbne på forhånd, når der kommer gæster. Men det er der heldigvis råd for! Man kan faktisk få apparater, der ilter og dekanterer din vin helt perfekt, på bare et øjeblik. Du kan dermed få det absolut bedste frem i din vin, og det helt uden at skulle vente på, det sker af sig selv. Når vinen iltes og dekanteres korrekt, blødgør det vinen og forstærker aromaerne. Det er især et fantastisk apparat, hvis du er vinkender, og gerne vil have den fulde smagsoplevelse hver gang, eller hvis du ofte holder selskaber hvor der serveres vin.