Sådan finder du det rette iPhone-cover

Lækkert design, øget sårbarhed

Af alle smartphones der efterhånden florerer på det danske marked – såvel som på det internationale – er der få der har den ikoniske status som iPhonen. Selvom konkurrencen er øget siden lanceringen af den første iPhone i 2007, og selvom iPhonen ikke dominerer markedet på samme måde som den gjorde, er dens stil og design stadig blandt de mest genkendelige derude. Hvis du er en af de mange danskere der har en iPhone, er det nok lige præcis stilen og designet der i hvert fald delvist har draget dig til den.

Men iPhonens slanke og lækre design gør den desværre også sårbar når det kommer til skader. Hvad enten det er ridser fra mønter i lommen eller en ituslået skærm efter at have tabt den – iPhonen kan ikke modstå alt. Det er her et cover kommer typisk er en god løsning. Med et cover beskytter du din iPhone mod disse skader, men der er dog nogle ting du bør overveje når du skal købe et sådant cover.

Beskyttelse både for og bag

En af de første ting du bør overveje når du skal vælge et cover er, hvor meget beskyttelse du vil have. De fleste standardcovers til iPhone dækker primært bagsiden af telefonen. Dette betyder ikke, at de ikke giver nogen beskyttelse til forsiden og skærmen, men denne beskyttelse er ikke komplet. Derfor kan det være en fordel at købe et cover med en frontklap. På den måde yder coveret beskyttelse både på for- og bagsiden af telefonen.

Hvis et sådant cover ikke lige er dig, er der også andre muligheder. En af de mest udbredte løsninger er at dække skærmen enten med beskyttelsesfilm eller panserglas. Begge løsninger beskytter skærmen, og kombineres de med et bagsidecover vil de dermed yde beskyttelse hele vejen rundt. Panserglas er ofte den dyrere løsning af de to, men er også den mest sikre. En alternativ løsning er at købe en såkaldt pouch case. Dette er en lomme til at have telefonen i når du ikke bruger den. Den beskytter dog ikke telefonen, mens du bruger den.

Ikke blot funktion, også udseende

Selvom et cover selvfølgelig primært skal udfylde sin funktion som beskyttelse af telefonen, gør det ikke noget coveret ser lidt godt ud. Når man har brugt flere tusinde kroner på en pæn telefon, vil det være ærgerligt at ødelægge looket med et grimt cover. Heldigvis er variationen af covers meget stor, så det er nærmest sikkert at du kan finde noget der passer lige til dine præferencer.

De fleste covers er typisk lavet af plastik, gummi eller lignende materialer. Dette giver stor variation i forhold til farver og muligheder for mere personlige covers. Udover forskellige farver, kommer mange plastikcovers også med tryk. Dette kan være alt fra sportslogoer til et billede af ens favoritmusiker. Covers kan også komme i andre materialer, og særligt lædercovers passer godt sammen med iPhonens kvalitetsfølelse.

Frit valg fra alle prishylder

Når du kigger efter covers, er prisen selvfølgelig også en faktor. Igen er udvalget og variationen af covers stort. Mange covers starter prismæssigt omkring de 100 kroner – både over og under. I denne prisklasse er det fuldt ud muligt at finde mange forskellige covers, alle i en god kvalitet og varierende både i look og materiale.

Det er dog også muligt at lægge flere penge for et covers. Mere eksklusive covers ligger typisk på mellem 200 og 400 kroner. Covers i denne prisklasse er enten covers der kan noget særligt – fx vandtætte covers der gør det muligt at dykke med din telefon – eller er lavet i et eksklusivt materiale – fx læder i krokodillestil. Ofte kan lignende covers fås til lavere priser, men ønsker du eksklusivitet er det altså fuldt ud muligt.

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *